12.1.2011

(Kuukauden biisi) Tunnelmointia 70-luvulta

Palataan hetkeksi vielä vuoden 2010 puolelle. Joulukuu oli musiikillisesti melko mitäänsanomatonta aikaa, vaikka loppukuusta pääsinkin muutaman hyvän levyn avulla eroon tuosta aina-niin-ikävästä kyllästymisen tunteesta, joka iskee silloin, kun tuntuu, että kaikki hyvä tässä maailmassa on jo ainakin kertaalleen tehty, kuultu ja koettu. Voin kuitenkin kiittää suurempia voimia siitä, että olemassa on sentään aina joku, johon ei koskaan kyllästy...

...Tom Waits!


Jos elämäni olisi elokuva (ajatus, joka on mielestäni äärimmäisen kiehtova), haluaisin roolihahmoni olevan hieman melankolinen, mutta kuitenkin tietyllä tapaa toiveikas henkilö, joka istuu pimeässä nurkassa tupakansavun ympäröimänä kuuntelemassa I Hope That I Don't Fall In Love With You:ta samalla kun vesisade ropisee baarin ikkunaan.

Tällä hetkellä istun baarin sijasta kotona, tupakkaa ei ole lähimaillakaan ja lumisadekin loppui juuri. Closing Time (1973) on silti soinut täällä viime kuukausien aikana huomattavan paljon. Ja tulee varmaan aina soimaankin, onhan se ehdottomasti yksi lempilevyistäni. Ol'55 aloittaa tämän hienon, hienon levyn, joten kuunnellaan hetki sitä.
No miksi sitten valitsin juuri tämän biisin joulukuun parhaaksi? Muuten niin haikeista lyriikoistaan huolimatta siinä sanotaan, että and now the sun's comin' up.

Ja minä alan aina heti joulun jälkeen odottaa kevättä.

Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti