13.10.2010

No tää on tällaista ajantappotouhua

Tutustuin bloggaamiseen vuonna 2008. Tarina on enemmän kuin tavallinen; välttelin tylsiin ylioppilaskirjoituksiin pänttäämistä selailemalla erilaisia blogeja läpi. En enää muista, mitkä blogit olivat niitä ihka ensimmäisiä, joita aloin lukemaan, mutta kovasti ovat ajat noista päivistä muuttuneet. En oikein tiedä mitä mieltä olen blogien ja bloggailun kehittymisestä pienimuotoisesta harrastuksesta ammattimaiseksi touhuksi, jossa raha liikkuu ja sponsorit laulavat. Mutta eipä yksikään sponsorisopimus ole minulta mitään pois, joten ihan mielelläni seurailen, minkälaiseen asemaan blogit sosiaalisessa mediassa vielä tästä nousevat. Johan niiden vaikutus on nytkin vallan suuri.

Palataan kuitenkin päivän varsinaiseen aiheeseen, eli siihen, millaiset blogit ovat minun mieleeni juuri nyt.  Sivupalkkihan tosiaan kertoo ne ahkerimmin seuratut sivut, mutta sieltä ei selviä sanallakaan, mikä juuri niissä erityisesti viehättää. Noin yleisesti pidän blogeista, joiden kirjoitusasu on siisti (ei tarvitse olla täysin kirjakielen sääntöjen mukaista tekstiä, mutta sellaista helposti luettavaa ja ymmärrettävää kuitenkin), teksti mielenkiintoista ja mukaansatempaavaa sekä kirjoittaja sen tuntuinen, että voitaisiin tulla juttuun oikeassa elämässäkin. Tiedän, että viimeinen kohta kuulostaa vähän hassulta, mutta kyllä ajatusmaailman täytyy jollain tavalla kohdata, että jaksan seurata blogia kuukaudesta toiseen. Tästä tuli varmasti selväksi se, että pidän sujuvaa ja hyvää tekstiä kuvia tärkeämpänä, mutta en minä kivoista kuvistakaan valita. Tylsäähän se olisi pelkkää tekstiä lukea, tottakai. Itsellä on tämän asian kanssa vähän vaikeuksia, koska en tosiaan kameraa tällä hetkellä oikeastaan edes omista.


Seuraavaksi muutamia sanoja joistakin lempiblogeistani.

Paras aika vuodesta. Jos saisin lukea enää vain yhtä blogia, valitsisin luultavasti tämän. Stellan tyyli iskee, musiikki on hyvää ja meno rentoa. Ehkä tykkäsin ihan pikkuriikkisen enemmän siitä vanhasta blogista ennen Oliviaa, mutta se kuka vanhoja muistelee ja niin edelleen.

Tiptoes. Jaa, tulikohan hätäiltyä hieman... Saaran jutuista pidän ihan hirrrrrmuisen paljon, joten joudun sittenkin valitsemaan tämän blogin Stellan sijaan. Tiptoesissa viehättää ennen kaikkea Saaran mielenkiintoinen työ, ja on mukavaa huomata, että joskus jo nuorenakin voi löytää sen oikean ammatin ja päästä toteuttamaan omia unelmiaan. Tätä blogia en luultavasti voisi koskaan kehua tarpeeksi.


Popkulttuuriin keskittyvistä blogeista on Geek Is the New Black suosikkini. En minä tätä oikein osaa sen paremmin perustella, blogissa on mielestäni jotenkin tosi hyvä meininki.

Musiikkiaiheisia blogeja tykkäisin selailla enemmänkin, koska luen musiikkijuttuja muutenkin melko paljon. En ole kuitenkaan löytänyt vielä montaakaan oikeasti koukuttavaa tuotosta, ja Echoes onkin ainoa, jonka tällä hetkellä listalle kelpuutin. Toivottavasti sinne ilmestyy kohta muitakin.


Pidän blogeista, jotka päivittyvät usein (siitä, että oma päivitystahtini on useimmiten tyyliä kerta/kuukausi, ei sitten luonnollisestikaan välitetä). Olen myös sikäli ärsyttävän vaativa lukija, sillä en juurikaan pidä mistään parin-kolmen lauseen postauksista. Että tekstiä pitäisi ilmestyä usein ja sen tulisi vielä olla täyttä asiaakin... Huhhei. Itse olen tosi huono kommentoimaan toisten tekstejä, ja harvoin tulee luettua muidenkaan kommentteja. Usein olisi kyllä jotain sanottavaa, mutta yleensä kiireen tai jonkun toisen tekosyyn takia kommentit jäävät sitten kirjoittamatta.

Ja ai niin, tämähän ei suinkaan ole ensimmäinen blogi, jota kirjoittelen. Minä kun nyt vain satun olemaan helposti kyllästyvää sorttia, joten.. Oh well, let's see.

Hyppelykuvat Smashing Magazine

2 kommenttia:

  1. Nyt vasta huomasin, että olet linkittänyt Echoesin tänne. Kiitos siitä!

    Liityin myös lukijaksi sun tontillesi, joten toivottavasti tulee postauksia jatkossakin! :)

    VastaaPoista
  2. No voi, tulipa hyvä mieli! Kiitos <3

    VastaaPoista